Om

    SvePlantInfo – ett flexibelt verktyg

    SvePlantInfo är en internetbaserad växtdatabas med växtinformation, bilder och beskrivande texter av hög kvalitet. Detta har tillkommit som ett projekt inom Sveplant AB i syfte att underlätta och göra det dagliga arbetet för den enskilda plantskolan eller växtköparen mer effektivt och flexibelt. Det finns en omfattande information om växterna såsom korrekt botaniskt namn, växtgrupper, streckkoder samt bilder och beskrivande texter. Användare av SvePlantInfo kan med fördel använda växtdatabasens innehåll till framtagning av säljfrämjande material. Det kan vara exempelvis skyltbilder och etiketter till gardencenters och plantskolor.

    Som besökare hos SvePlantInfo kan du söka i översikten över ”Växter hos svenska leverantörer”. Detta verktyg ger en överblick över vilka växter som producenterna i Sverige erbjuder och därmed vilka som kan återfinnas hos svenska gardencenters och plantskolor. Som anläggare, arkitekt, trädgårdskonsulent eller kyrkogårdsledare kan du med fördel söka växter som finns hos de svenska plantskolorna innan du planerar dina anläggningar.

    Önskar du vara en del av översikten och därmed ha rättigheterna till att registrera och utbjuda dina växter på den samlade listan, krävs det att man tecknar ett abonnemang.

    SvePlantInfo gör det möjligt att själv kunna välja ut bilder och texter till sina skyltar och etiketter. Egen logotyp och layout är andra funktioner som erbjuds för att skapa företagsanpassade skyltar och etiketter. Du erhåller en SvePlantInfo CD med bilder och texter och därefter kan du skapa dina egna skyltbilder och etiketter.